Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) ενισχύοντας το γνωστικό επίπεδο των ήδη εκπαιδευμένων διαμεσολαβητών προχώρησε στη διενέργεια εκπαίδευσης στο Δεύτερο Επίπεδο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης.

Το ΚΕ.ΔΙ.Π. οργάνωσε στις εγκαταστάσεις του την περίοδο 31 Οκτωβρίου- 2 Νοεμβρίου 2014 τριήμερο σεμινάριο στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (δεύτερο επίπεδο). Το σεμινάριο έγινε στα αγγλικά από τη Μαρία Δαμιανάκη (Mary Damianakis) (http://www.imimediation.org/mary-damianakis), Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια IMI, FMC (Family Mediation Canada) και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών και τον Σπύρο Λειβαδόπουλο, Δικηγόρο, Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή ΥΔΔΑΔ και Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή Διαμεσολαβητών.

Η Μαρία Δαμιανάκη κατάγεται από την Κρήτη αλλά ζει και εργάζεται στον Καναδά όπου έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην οικογενειακή, επιχειρηματική (διαφορές στο χώρο εργασίας) και κοινωνική διαμεσολάβηση. Είναι μέλος επί σειρά ετών της επιστημονικής επιτροπής για την πιστοποίηση διαμεσολαβητών στον Καναδά με έμφαση στα διεθνή προγράμματα πιστοποίησης. Το 2007 ανέπτυξε τα κριτήρια πιστοποίησης για τους διαμεσολαβητές οικογενειακών διαφορών στον διεθνή οργανισμό I.M.I. (International Mediation Institute). Έχει εκπαιδεύσει Δικαστές Ανωτάτων Δικαστηρίων, δικηγόρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και συμβολαιογράφους στη διαμεσολάβηση σε διάφορες χώρες στην Ασία, Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική. Είναι σύμβουλος Κυβερνήσεων διαφόρων Κρατών σε θέματα ανάπτυξης πολιτικών σχετικά με τη διαμεσολάβηση και την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 2500 διαμεσολαβήσεις σε οικογενειακές διαφορές. Υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του FMC και κατά τη διάρκεια της θητείας της καθιερώθηκε το πρόγραμμα πιστοποίησης για τη διαμεσολάβηση σε θέματα που αφορούν ηλικιωμένους γονείς (elder mediation). Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος των Mediators Beyond Borders και μέλος του Δ.Σ. του ACR (Association for Conflict Resolution).

Το σεμινάριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς συμμετείχαν 18 διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές του ΥΔΔΑΔ , από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει το πρώτο επίπεδο εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβησης στο ΚΕ.ΔΙ.Π. Η ύλη του σεμιναρίου αποτελεί τμήμα εγκεκριμένης εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση από το διεθνή οργανισμό I.M.I. (International Mediation Institute).

Το ΚΕ.ΔΙ.Π. θα συνεχίσει να προσφέρει επιμόρφωση στους αποφοίτους του αλλά και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο Διαμεσολαβητή, ιδίως στην οικογενειακή διαμεσολάβηση η οποία αποτελεί παγκοσμίως το είδος της διαμεσολάβησης που βοηθά στην επίλυση των διαφορών που προκύπτουν μέσα στο κύτταρο της κοινωνίας, δηλ. στην οικογένεια.

Family Mediation II_2

Family Mediation II