Στιγμιότυπο 2019-04-09, 10.51.01 πμ

Ευαγγελία Πολυράκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ευαγγελία Πολυράκη

Τηλ. 6936121320

e-mail:polyraki@otenet.gr

Η Ευαγγελία Πολυράκη είναι δικηγόρος από το 1996, εγγεγραμένη σήμερα στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.  Από το 2009 είναι Δικαστική Γραφολόγος και από το 2013 Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.

Επαγγελματική Εμπειρία

Ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα ως ελεύθερη επαγγελματίας από το 1996 μέχρι σήμερα. Μεταξύ των ετών 2000 και 2006 εργάσθηκε στην πολυεθνική εταιρία ΙΒΜ Ελλάς ΑΕ-Εταιρία Πληροφοριακών Συστημάτων αρχικά στο τμήμα Συμβάσεων και Διαπραγματεύσεων, όπου στο πεδίο ευθύνης της ανήκε η προετοιμασία, ο έλεγχος και οι διαπραγματεύσεις συμβάσεων, η ερμηνεία συμβάσεων, ο έλεγχος όρων προκηρύξεων διαγωνισμών και προσφορών, η συνεργασία με τα νομικά τμήματα πελατών και συνεργατών, οι διεθνείς συμβάσεις και η συνεργασία με τα διεθνή τμήματα συμβάσεων της ΙΒΜ. Στη συνέχεια εργάσθηκε ως υπεύθυνη πωλήσεων προιόντων και υπηρεσιών πληροφορικής σε πελάτες του Ιδιωτικού Τομέα όπου στην ευθύνη της ήταν η διαχείριση της σχέσης με πελάτες, το επίπεδο ικανοποίησης του πελάτη καθώς και ο συντονισμός των επιμέρους τμημάτων της εταιρίας και των εξωτερικών συνεργατών αυτής για τη βέλτιστη κάλυψη των πελατών.

Από το 2009 ασκεί το επάγγελμα της Δικαστικής Γραφολόγου ως ελεύθερος επαγγελματίας πραγματοποιώντας πραγματογνωμοσύνες και γνωμοδοτήσεις.

Από το 2013 είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.

Διαμεσολάβηση

Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το 2013. Εχει λάβει πιστοποίηση από Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕΔΙΠ) σε συνεργασία με την Toolkit Company  καθώς και από Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ). Εχει εκπαιδευθεί επίσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΠ σε συνεργασία με την ΜΙΚΚ, καθώς επίσης και στη Σχολική Διαμεσολάβηση από την Δρ. Jamie Walker. Εχει επίσης εκπαιδευθεί στο Συντονισμό Διαλόγων (Facilitation)  και στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Restorative Justice) από τους Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα (Mediators Beyond Borders). Είναι επίσης Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, εκπαιδευμένη από το ΙΜΙ Καναδά και την κα Mary Damianakis. Περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο των διαπιστευμένων διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συνεργάζεται με το ΚΕΔΙΠ από το 2018 ως εκπαιδεύτρια στην Οικογενειακή  και στη Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολάβησης.

Εκπαίδευση

Πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994)

Εκπαιδευμένη Δικαστική Γραφολόγος (2006-2009)

Εκπαίδευση σε Υπό Ελεγχο έγγραφα στο Τμήμα Εγκληματολογίας του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Επιστημών (Νότια Καρολίνα, 2009)

Μετεκπαίδευση στο πρωτόκολλο δικαστικής γραφολογίας S.H.O.E (Standard Handwriting Objective Examination) (2011-2012)

Διαπίστευση στη Διαμεσολάβηση (ΚΕΔΙΠ-Toolkit Company) 2013

Eξειδίκευση στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση (ΚΕΔΙΠ-ΜΙΚΚ) 2013

Εξειδίκευση στη Σχολική Διαμεσολάβηση (ΚΕΔΙΠ-Jamie Walker) 2014

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών (ΙΜΙ-Mary Damianakis) 2015

Σεμινάρια-Συνέδρια-Πρόσθετες Πληροφορίες

Εχει λάβει μέρος σε συνέδρια Δικαστικής Γραφολογίας στη Γαλλία,  σε σεμινάρια Διαπραγματεύσεων στην Αγγλία καθώς και σε πολύμηνα σεμινάρια δημοσίων σχέσεων και λόγου, ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα, όπως επίσης και σε εργαστήρια οικογενειακής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα.

Εχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις με θέμα τη διαμεσολάβηση γενικά και ειδικότερα την οικογενειακή και σχολική διαμεσολάβηση.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά, καλά γαλλικά και ισπανικά.