ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Απονομή πτυχίων 26.3.2015)

Σε μια επιτυχημένη και εγκάρδια τελετή, που έλαβε χώρα στις 23/3/2015 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕ.ΔΙ.Π.) μαζί με την Toolkit Company απένειμαν στους αποφοίτους του, τους τίτλους διαπίστευσής τους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕ.ΔΙ.Π., κ. Γιώργος Σταματογιάννης, ο οποίος τόνισε το σημαντικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον Πειραιά για τη Διαμεσολάβηση.

 Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση: ο Κος Γεώργιος Μπενέτος , Πρόεδρος του ΕΒΕΠ ,ο Κος Ανδριανός Μιχάλαρος , Πρόεδρος του ΒΕΠ, ο Κος Ευάγγελος Αναγνώστου Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕΔΙΠ, μέλος του ΔΣ του ΔΣΠ, ο κ. Στέλιος Μανουσάκης, Διευθυντής του ΚΕ.ΔΙ.Π. & Μέλος Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η κα. Δήμητρα Τριανταφύλλου, Δικηγόρος,  Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια – Παραστάτης Δικηγόρος Ι.Μ.Ι, Lead Εκπαιδεύτρια του ΚΕ.ΔΙ.Π. και  Μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης,. ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά & αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ. ΚΕ.ΔΙ.Π. καθώς και από τους Εκπαιδευτές του ΚΕ.ΔΙ.Π./Toolkit οι Δικηγόροι -Διαπιστευμένοι Εκπαιδευτές Διαμεσολαβητών κ.κ. Χρίστος Τσάλλος, Δανάη Καρκούλια, Σπύρος Λειβαδόπουλος.

Στη συνέχεια, ο κ. Στέλιος Μανουσάκης στην ομιλία του τόνισε το έργο που συντελείται στο ΚΕΔΙΠ και   μετέφερε τις θέσεις της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών  σχετικά με  την αναγκαιότητα ένταξης του θεσμού της διαμεσολάβησης στον κορμό των διατάξεων του Κ.Πολ.Δ., την προσπάθεια καθιέρωσης υποχρεωτικής υπαγωγής σε διαμεσολάβηση συγκεκριμένων κατηγοριών διαφορών, την προώθηση της εκπαίδευσης των δικηγόρων στην ιδιότητα του παραστάτη δικηγόρου στη διαμεσολάβηση (mediation advocate) και την εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Διαμεσολάβηση με συμμετοχή όλων των φορέων κατάρτισης και συναρμόδιων Υπουργείων προκειμένου να εμπεδωθεί ο θεσμός στο ευρύτερο φάσμα της κοινωνικής συμβίωσης και της οικονομικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση δόθηκαν 35 τίτλοι Διαπιστευμένων διαμεσολαβητών σε εκπαιδευθέντες διαμεσολαβητές των 22ας – 24ης βασικής εκπαίδευσης ΚΕ.ΔΙ.Π./Toolkit,  3 τίτλοι πιστοποιημένων Εκπαιδευτών διαμεσολαβητών της 3η σειράς εκπαίδευσης εκπαιδευτών ΚΕ.ΔΙ.Π./Toolkit και 37 πιστοποιητικά παρακολούθησης του σεμιναρίου οικογενειακής διαμεσολάβησης ΚΕΔΙΠ/Mikk e.V..

Στέλιος Μανουσάκης

Διευθυντής ΚΕ.ΔΙ.Π.

www.kedip.gr

www.toolkitcompany.nl

IMG_1136 IMG_0971 IMG_0976 IMG_1003 IMG_1006 IMG_1035 IMG_1105 IMG_1130