Δελτίο Τύπου για την απονομή πτυχίων στους εκπαιδευμένους διαμεσολαβητές του ΚΕΔΙΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια επιτυχημένη και εγκάρδια τελετή, που έλαβε χώρα στις 14/7/2014 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕ.ΔΙ.Π.) μαζί με την Toolkit Company απένειμαν στους αποφοίτους του, τους τίτλους διαπίστευσής τους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕ.ΔΙ.Π., κ. Γιώργος Σταματογιάννης, ο οποίος τόνισε το σημαντικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον Πειραιά για τη Διαμεσολάβηση.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση: ο κ. Jan Versteeg, Πρέσβης του Βασιλείου των Κάτω Χωρών στην Ελλάδα, η κα. Manon Schonewille, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια – Παραστάτης Δικηγόρος Ι.Μ.Ι. και Διεθνής Εκπαιδεύτρια των εταιριών “Toolkit Company” και “Schonewille & Schonewille Legal Mediation», η κα. Δήμητρα Τριανταφύλλου, Δικηγόρος,  Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια – Παραστάτης Δικηγόρος Ι.Μ.Ι, Lead Εκπαιδεύτρια του ΚΕ.ΔΙ.Π. και  Μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Στέλιος Μανουσάκης, Διευθυντής του ΚΕ.ΔΙ.Π. & Μέλος των Επιτροπών Πιστοποίησης & Προώθησης της Διαμεσολάβησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η κα. Μαίρη Φλωροπούλου, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά & Γενική Γραμματέας Δ.Σ. ΚΕ.ΔΙ.Π., ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά & αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ. ΚΕ.ΔΙ.Π. καθώς και από τους Εκπαιδευτές του ΚΕ.ΔΙ.Π./Toolkit οι Δικηγόροι -Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές κ.κ. Χρίστος Τσάλλος, Δανάη Καρκούλια, Σπύρος Λειβαδόπουλος.

Στο πλαίσιο της εν λόγω ημερίδας, η κα.Manon Schonewille, παρουσίασε το νέο βιβλίο των Manon Schonewille & Fred Schonewille με τίτλο «The Variegated Landscape of Mediation” (“Το πολυποίκιλο τοπίο της Διαμεσολάβησης»). Το βιβλίο είναι το πρώτο έργο – μια συγκριτική μελέτη του ρυθμιστικού πλαισίου και των πρακτικών διαμεσολάβησης στην Ευρώπη και στον κόσμο. Στο βιβλίο αυτό συνεργάστηκαν 90 περίπου από τους ηγέτες της σκέψης της διαμεσολάβησης σ’ όλο τον κόσμο, ενώ οι συγγραφείς του τμήματος που αφορά στην Ελλάδα, είναι οι κ.κ. Δήμητρα Τριανταφύλλου & Λίλα Μπακατσέλου.

Στη συνέχεια, ο κ. Στέλιος Μανουσάκης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, μετέφερε τις θέσεις της Επιτροπής Προώθησης της Διαμεσολάβησης σχετικά με  την αναγκαιότητα ένταξης του θεσμού της διαμεσολάβησης στον κορμό των διατάξεων του Κ.Πολ.Δ., την προσπάθεια καθιέρωσης υποχρεωτικής υπαγωγής σε διαμεσολάβηση συγκεκριμένων κατηγοριών διαφορών, την προώθηση της εκπαίδευσης των δικηγόρων στην ιδιότητα του παραστάτη δικηγόρου στη διαμεσολάβηση (mediation advocate) και την εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Διαμεσολάβηση με συμμετοχή όλων των φορέων κατάρτισης και συναρμόδιων Υπουργείων προκειμένου να εμπεδωθεί ο θεσμός στο ευρύτερο φάσμα της κοινωνικής συμβίωσης και της οικονομικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση δόθηκαν 102 τίτλοι διαπιστευμένων διαμεσολαβητών σε εκπαιδευθέντες διαμεσολαβητές των 15- 21ηςσειράς βασικής εκπαίδευσης ΚΕ.ΔΙ.Π./Toolkit,  7 τίτλοι πιστοποιημένων εκπαιδευτών διαμεσολαβητών της 2η σειράς εκπαίδευσης εκπαιδευτών ΚΕ.ΔΙ.Π./Toolkit και 18 πιστοποιητικά παρακολούθησης του σεμιναρίου οικογενειακής διαμεσολάβησης ΚΕΔΙΠ/Mikk e.V..

Στο σημείο αυτό, ο κ. Στέλιος Μανουσάκης συγχάρηκε όλους τους παρευρισκόμενους και μετέφερε στους διαπιστευμένους διαμεσολαβητές του ΚΕ.ΔΙ.Π., οι οποίοι πρόσφατα επιτυχώς ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πιστοποιήθηκαν, τα συγχαρητήρια που έλαβε από τους εξεταστές τόσο για το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης του φορέα κατάρτισης όσο και την υψηλή απόδοση των διαμεσολαβητών στη διαδικασία της Πιστοποίησης.

Τέλος, κλείνοντας την εκδήλωση, η κα. Δήμητρα Τριανταφύλλου τόνισε ότι οι εκπαιδευμένοι με τη μέθοδο Toolkit διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές του ΚΕ.ΔΙ.Π. έχουν ξεκινήσει να διεξάγουν διαμεσολαβήσεις πανελλαδικά (Πελοπόννησο, Θράκη, Κρήτη, Αττική) και είναι σε θέση και μπορούν να φέρουν εις πέρας ακόμα και πολύ σύνθετες υποθέσεις, σημειώνοντας ήδη ποσοστό επιτυχίας  100% στις διαμεσολαβήσεις που έχουν διεξαγάγει.

 

Στέλιος Μανουσάκης

Διευθυντής ΚΕ.ΔΙ.Π.

 

www.kedip.gr

www.toolkitcompany.nl