ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

logo_gr_final1

Ανακοίνωση Εκπαίδευσης στην Οικογενειακή  Διαμεσολάβηση

Μάιος 2017

—————————————————————————————————————————————

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

« Εισαγωγή στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση»

 

26, 27  &  28  Μαΐου  2017  

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μη κερδοσκοπικό φορέα οικογενειακής διαμεσολάβησης “MiΚΚ e.V.” (http://www.mikkev.de/english/englisch/) διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (family mediation) στα Ελληνικά με τίτλο «Εισαγωγή στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση» (Introduction to family mediation), διάρκειας 20 ωρών.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τις ημέρες Παρασκευή 26 από 16:00 έως 20:30, Σάββατο27και Κυριακή 28/05/ 2017 από τις 9:00 π.μ έως τις 18:00 μ.μ.

Εκπαιδευτής :

Σπύρος Λειβαδόπουλος

(Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής Διαμεσολάβησης)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εκπαίδευση: 18 άτομα

Παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης ( ΜΙΚΚ & ΚΕΔΙΠ)

Κόστος συμμετοχής: 350 Ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την 22/05/2017, κόστος 300 ευρώ (early bird registration)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 /05/2017

Για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση , το ΚΕΔΙΠ συνεργάζεται από το 2013 με την Γερμανική εταιρεία διεθνών διαμεσολαβήσεων και εκπαιδεύσεων MIKK e.v. H Μikk e.v. έχει διακριθεί για την δραστηριότητα της στον τομέα των οικογενειακών διαμεσολαβήσεων λαμβάνοντας βραβεία από τους οργανισμούς  Germany Land Of Ideas και Association for conflict resolution International Chapter (USA). Το 2011 μέσω του προγράμματος ΤΙΜ ( training in international family mediation) της Ε.Ε. ανατέθηκε στη Μikk να εκπαιδεύσει περί τους 70 διαμεσολαβητές από διάφορα κράτη της Ευρώπης στο πρώτο κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με έμφαση στις διασυνοριακές διαφορές (http://www.mikkev.de/english/englisch/). Η Mikk e.v  εξειδικεύεται στην διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές από όλο τον κόσμο στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελεί εισαγωγή στην οικογενειακή διαμεσολάβηση. Διαρκεί  τρεις ημέρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :

  • Επίπεδα και δυναμική συγκρούσεων στην οικογένεια- Στάδια κατά τη διάσταση και το διαζύγιο,
  • θεματική περιπτώσεων διαμεσολάβησης κατά τη διάσταση και μετά το διαζύγιο,
  • εργαλεία και μεθοδολογία στη διαμεσολάβηση οικογενειακών υποθέσεων,
  • διαχείριση της επικοινωνίας  στην οικογενειακή διαμεσολάβηση,
  • συμφωνίες σε θέματα που ρυθμίζουν τις σχέσεις γονέων – παιδιών, συμφωνίες σε οικονομικά ή περιουσιακά θέματα,
  • «μεικτές» οικογένειες,
  • διεθνή – διασυνοριακή οικογενειακή διαμεσολάβηση,
  • πρακτικές ασκήσεις και παίγνια ρόλων.
  • Το ως άνω πρόγραμμα έχει ως σκοπό να εισάγει τους διαμεσολαβητές στην οικογενειακή διαμεσολάβηση τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες , τις απαιτήσεις αλλά και την μεθοδολογία στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα διδάσκεται στα Ελληνικά και   είναι προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα με  παίγνια ρόλων που προσομοιάζουν σε αληθινές υποθέσεις. Η επιμέλεια του συγκεκριμένου προγράμματος έχει γίνει από τους εκπαιδευτές : 1) Dr. Jamie  Walker(http://jamiewalker.net/index/index.php) και 2) Σπύρο Λειβαδόπουλο.

Βιογραφικό εκπαιδευτή :

Επαγγελματική Εμπειρία – Εξειδίκευση

Ο Σπύρος Λειβαδόπουλος  είναι δικηγόρος  παρ΄ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, συνεργάστηκε με τον Όμιλο εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ  (2002-2007) και ειδικότερα με τις εταιρείες ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ & REDS AE  παρέχοντας συμβουλευτικές και δικαστηριακές υπηρεσίες, ασχολούμενος κυρίως με υποθέσεις και θέματα δικαίου συμβάσεων, κατασκευαστικού δικαίου, δικαίου Ανωνύμων εταιρειών, Δημοσίων συμβάσεων, Ανάπτυξης διαχείρισης και εκμετάλλευσης  ακινήτων  και Δημοσίων Διαγωνισμών. Έχει επίσης συνεργαστεί  με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών (2010- 2013) ως νομικός σύμβουλος – ειδικός συνεργάτης στο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως και στην Ειδική Υπηρεσία, παρέχοντας συμβουλές σε θέματα δημοσίων συμβάσεων και δημοσίων διαγωνισμών.  Από το έτος 2008 είναι  ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου «Γιαννακόπουλος – Λειβαδόπουλος – Σκουλάτος & Συνεργάτες» και παρέχει συμβουλές και δικαστηριακή υποστήριξη σε ιδιώτες και εταιρείες σε υποθέσεις αστικού , εμπορικού και οικογενειακού δικαίου. Απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Ματσεράτα (Ιταλία) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις « Ευρωπαϊκές Σπουδές για στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξένες Γλώσσες : Αγγλικά, Ιταλικά & Γαλλικά.

Διαμεσολάβηση:

   Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, το 2010, από το Center for  Effective Dispute Resolution (CEDR-UK)  και  είναι από τους πρώτους διαμεσολαβητές που διαπιστεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στην Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση  από το  πρόγραμμα της ΕΕ, TIM project [Βρυξέλλες 2011/ Catholic University of Lauven (BE), child focus (BE) Mikk (GER),IKO (NL)] ,είναι “ Certified International Family Mediator” και   μέλος  του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οικογενειακής Διαμεσολάβησης Crossborder mediator (www.crossbordermediator.eu ). Έχει εμπειρία στις διαμεσολαβήσεις καθώς έχει διεξαγάγει τις πρώτες διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Ελληνικού Νόμου (3898/2010) σε εμπορικές, οικογενειακές και λοιπές αστικές διαφορές. Έχει αποκτήσει σημαντική πρακτική εμπειρία στο εξωτερικό καθώς έχει συνεργαστεί με οργανισμούς (New York Peace Institute / USA, CEDR/ UK, Mikk/Germany) αλλά και με μεμονωμένους διαμεσολαβητές (ΗΠΑ,  ΒΕΛΓΙΟ, ΑΓΓΛΙΑ) είτε παρακολουθώντας διαμεσολαβήσεις είτε διενεργώντας συνδιαμεσολαβήσεις.

Τομείς διαμεσολάβησης : Oικογενειακές διαφορές και διεθνείς οικογενειακές διαφορές, εμπορικές συμβάσεις, μισθωτικές διαφορές, εργατικές διάφορες, ενδοεταιρικές διαφορές, κατασκευές – real estate, τράπεζες, .

Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (Τoolkit Company/ΚΕΔΙΠ) και συνεργάζεται με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς στην εκπαίδευση διαμεσολαβητών στην οικογενειακή διαμεσολάβηση. Έχει επίσης εκπαιδεύσει σε συνεργασία με τον Γερμανικό οργανισμό διεθνών διαμεσολαβήσεων Mikk e.V  διαμεσολαβητές στην Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν απαγωγή παιδιών ( Sesibra – Πορτογαλία 2015). Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εργαστήρια για τη Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ERA, εκπαιδεύοντας δικηγόρους και δικαστές στην Ελλάδα , την Ιταλία και το Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής – σε σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και σε παρουσιάσεις προώθησης του θεσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας έργων- projects της Ε.Ε (MED-ENF, Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο 2015).